Selv om det er vinter og tid for mye innekos og god mat, trenger kroppen litt grønn energi også. Lag en smoothien som er basedannende, mettende og med masse gode fiber. Stappfull av antioksidanter, enzymer og fettsyrer. Dette blir ett flytende og næringsrikt måltid. En grønn smoothie som styrker lever detoxen.
Spinat og grønnkål er grønnsaker som innhold en god del antioksidanter. De er for eksempel proppfull av A- og C-vitaminer, kalsium og fosfor og er grønnsaker som inneholder mest jern. I tillegg er de kalorifattig.
Smoothie med spinat, grønnkål og mango
- 100 g spinat og grønnkål, fersk eller frosset
- 1 pose frosne mangobiter
- 1 ss hakket frisk ingefær
- 1 1/2 – 2 sitroner eller lime, presses
- 4 -5 dl vann eller kokosmelk
- Smak til med litt chili, svart pepper, gurkemeie
- 1 avokado
Valgfritt: 1 ss lønnesirup avhengig av søtheten til frukt. Ha spinat/ grønnkål og mango, ingefær i blenderen. Mengden av vann vil avhenge av hvor mange av ingrediensene er frosset.
Bland, tilsette vann litt om gangen etter behov. Ha i avokado tilslutt. Når alt er godt blandet, smak og juster krydder etter behov. Og for mer surhet, tilsett mer sitronsaft. For å gjøre det tykkere / kaldere, tilsett litt is.
Grønn energismoothie
- 2,5 dl brokkoli i småbiter
- 0,5 l fersk spinat renset eller frossen
- 1 kiwi skrelles oppdelt
- 1 stor bit ingefærrot finhakkes
- 1 stilk hakkede stangselleri
- 1 eple deles i biter
- 2 ss smeltet økologisk kokosfett eller MCT olje
- ca 1-2 pakker kokosmelk, vann
- saft av 1 stor sitron eller 2 små lime
- 1 ss kollagenpulver eller potetmel
- 1 avocado
Slik gjør du det:
Kjør brokkoli, squash, stangselleri og ingefær glatt sammen med væsken. Tilsett så eple, kiwi, lime og sitronsaften, flytende kokosfett. Smak til med litt krydder fra gurkemeie, svart pepper, litt chili. Ha i litt honning om den er for syrlig.
Ha i spinatbladene og tilslutt avocadoen. Synes du smoothien er for tykk, spe på med mer væske. Nyt!
Grønnkålschips når du har lyst på noe ekstra:
Lag en super snacks med hjemmelaget ovnsbakt grønnkålchips. Du trenger bare litt 1 pakke grønnkål, litt olivenolje, 1 klype havsalt og litt pepper. Det smaker utrolig godt og er samtidig sunt. Skyll og rens kålen, riv bladene i grove biter. Hell olivenolje og en salt og pepper over grønnkålen og kna det godt inn i bladene. Grønnkål trenger litt knaing for å ikke bli trevlete. Stek grønnkålen ved 150˚C (bruk varmluft) til grønnkålen blir sprø. Det kan ta ca. 15 – 20 minutter.
Lesetips: Matens farger og smak påvirker helsen din
Du kan også bruke lavere temperatur og lengre steketid. Hvis bladene virker litt tykke, kan du snu dem en gang underveis i stekingen og eventuelt legge til 5 minutter på steketiden. Pass på så de ikke blir brent!
Hvordan kan jeg hjelpe deg? Sunnere Hverdag ønsker å gi inspirasjon, motivasjon slik at du tar sunne kostholdsvalg. Med en sunn livsstil som fremmer god helse, god samvittighet og en kropp i balanse.
Ta gjerne kontakt med meg.